Kanazawa en Kyoto

Het is al weer tijd om onze spullen te pakken en Kanazawa te verlaten. We hebben geen haast vandaag en staan rustig op.
We ontbijten weer op hetzelfde plekje als gisteren. We checken uit en wandelen naar de vismarkt bij ons om de hoek. De vis die we zien is echt kraak vers. Alsof ze zo ineens weer naar de zee kunnen zwemmen. Toch blijft de aanblik op van die grote krabben en garnalen die nog leven vervelend… Erg egoistisch, I know, maar als ze dood zijn en in plakjes liggen is het toch makkelijker.
We kunnen de vismarkt niet verlaten zonder een kleine proeverij. We zitten nog ruim voor de lunch dus erg aanlokkelijk is het idee niet. Maar we zijn maar 1x hier. We vinden een plekje waar we 3 stukjes rauwe vis kunnen proeven. Gaan we doen! Grappig want op andere plekken stonden rijen mensen te wachten en hier niet. We hadden namelijk niet zo’n zin om in de rij te staan. Nadat wij even rond hebben staan kijken stond er achter ons ineens een rij. Bijzonder om te merken hoe zoiets gaat.
Anyway… Het proeven was geslaagd. Het eerste stukje vis was wat taai, maar de andere 2 erg lekker. Geen idee wat we gegeten hebben.
Omdat we alle hoogtepunten van Kanazawa al afgevinkt hebben, besluiten we optimaal van het weer te gaan genieten bij Kanazawa Castle. We vinden een bankje bij het kasteel en genieten van de zon, de prachtige herfstkleuren en een leuk boek. Jeetje wat boffen we toch met het weer. 26 Graden vandaag! De blauwe lucht met al die mooie herfstkleuren geeft zo’n mooi beeld.
Om half 3 wacht er een taxi op ons die ons naar het station brengt. We gaan op weg naar Kyoto! Een ritje van 2 uur en 15 minuten met de shinkansen trein en daarna nog een paar minuten met de metro. Na nog eens een paar minuten lopen zijn we bij ons onderkomen voor de komende 4 nachten. En wat zijn we blij. Het hotel is pas in 2020 geopend en heeft nog amper gasten gehad ivm de pandemie. De kamer is heerlijk en op de 2e etage is een lounge waar we terecht kunnen voor gratis wijn, whiskey, sake, snackjes, koffie, koekjes enz. En ondanks dat het al donker is, voelen we direct dat we ons thuis voelen in Kyoto.
We hebben sinds de sashimi van de vismarkt zin in suhsi, dus we gaan op zoek. We vinden een super leuk zaakje waar we uiteraard eerst weer in de rij moeten. Maar het gaat super snel en voordat we het weten zijn we aan de beurt. Het valt op dat alles op de band bestaat uit (bijna) rauwe vis. We zien diverse soorten tonijn, zalm, coquilles, inktvis enz. En ook hier vind ik dat we soms een beetje buiten onze comfort zone moeten, dus we eten een stuk sushi met inktvis. Alles smaakt lekker!
Met onze buiken vol wandelen we terug naar het hotel waar we nog een wijntje drinken. We hebben zin om morgen Kyoto te gaan ontdekken!











